بیشتر مردم به همان راحتی كه نفس میكشند، میشنوند. شما به صورت ناخودآگاه میشنوید و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار مینمایید. حال از این خواب غفلت بیدار شوید تا بتوانید به این عمل (شنیدن) ناخودآگاه بیشتر فكر كنید. كاهش شنوایی به تدریج و آهسته آهسته اتفاق میافتد. به عنوان مثال شما از دیگران میخواهید تا جملاتشان را تكرار كنند، شركت در جلسات برای شما خسته كننده میشود یا صدای تلویزیون برای همه افراد خانواده بلند و عذابآوراست به غیر از خود شما. هنگامیكه از خواب بیدار میشوید از طعم شیرقهوه خود لذت میبرید ولی متوجه سرریز شدن شیر روی اجاق گاز نمیشوید یا نیمی از گفتههای اخبار صبحگاهی را نمیشنوید. چه خبر شده و چه اتفاقی در حال روی دادن است؟
نكات عنوان شده در قسمت بالا را بیشتر بررسی كنید. درباره كم شنوایی و اهمیت شنیدن در زندگی بیشتر تحقیق نمایید.
یاد بگیرید تا چگونه علایم ضعف شنوایی را در خود یا نزدیكانتان كشف كنید و فرق بین حقایق و حدسیات درباره كاهش شنوایی را بشناسید.
کم شنوایی میتواند به صورت نشنیدن صدای زنگ در یا نشنیدن صدای همسرتان كه از اتاق دیگر صدایتان میكند باشد.
كم شنوایی میتواند به معنی از دست دادن اطلاعات كلیدی در یك جلسه تجاری و یا دوری گزیدن از جمع دوستانمان از ترس هویدا شدن این نقص (كم شنوایی) باشد. كاهش شنوایی بر كیفیت زندگی شما تاثیرگذاراست.
توانایی شما در ارتباط با دیگران را محدود میسازد، موجب ایجاد سوء تفاهم و گوشه گیری در شما میشود. استرس روحی را در شما به بالاترین حد می برد.
رساند و مانع شنیدن اصواتی میشود كه به زندگی شما معنا و لذت میدهند. كاهش شنوایی میتواند به طوراتفاقی زندگی شما را به خطر بیاندازد، به طور مثال چه اتفاقی خواهد افتاد ضعف شنوایی میتواند یكی از طبیعیترین اثرات بالا رفتن سن افراد باشد ولی عده كمی از ما حاضر به قبول افزایش سن خود و عواقب آن هستیم.
اما احتمالاً بزرگترین مشكل در برخورد با كاهش شنوایی طرز نگاه ما به آن از دیدگاه فرهنگی و اجتماعی است. ضعف شنوایی در مقایسه با سایر كمبودها و نقصهای بشر مانند ضعف دید همواره مایه شرمساری و خجالت بوده واكثر افراد سعی در پنهان كردن آن داشتهاند.
چنانچه یكی از موارد بالا را تجربه كردید یافتن راه حلی برای معالجه آن بسیار مهم است.
در ابتدا یافتن جواب این سوال كه ضعف شنوایی شما یك دلیل پزشكی دارد یا خیر میتواند كمك شایانی در رفع آن كند.
چنانچه كاهش شنوایی شما دلیل پزشكی خاصی نداشت و به عنوان بیماری محسوب نشد میتوانید دلیل آن را با داشتن اطلاعات مشخصی از خودتان پیدا نمایید. بیشتر ضعفهای شنوایی، امروزه قابل درمان هستند. خواست درونی شما و حركت به سوی درمان كاهش
شنوایی بدون توجه به نوع و شدت آن میتواند روحیه شما را قویتر نماید. شنوایی فقط برشخص كم شنوا تاثیر نمیگذارد بلكه اثر آن بر روی تمامی افرادیست كه با توانخواه در ارتباط میباشند.
در حالیكه توانخواه كم شنوا در محدوده زندگی شما عصبی، گوشهگیر و افسرده میباشد شما در مقابل او ممكن است دچار حس پوچی، ناتوانی، عصبانیت و ناكارآمد بودن بشوید.